Nascholing en congressen


Op deze pagina kunt u een advertentie plaatsen voor een oproep aan onze leden om bepaalde scholingen/ interventies bij POH’s-GGZ onder de aandacht te brengen.
De LV POH-GGZ draagt geen verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze advertenties. Leden bepalen op persoonlijke titel of zij hieraan gehoor geven.
Als u interesse hiervoor heeft, kunt u een advertentie in WORD sturen aan info@poh-ggz.nl

Het tarief voor het plaatsen van de advertentie is € 125 (exclusief btw).

Wilt u in uw WORD-document vermelden tot welke datum u de advertentie op de website wilt hebben staan? De advertentie kan maximaal 8 weken op de website staan. Na 8 weken zijn er wederom kosten verbonden aan het opnieuw plaatsen van de advertentie.Training Persoonlijkheidsstoornissen bij volwassenen/adolescenten

 

Twijfel jij of degene tegenover je een persoonlijkheidsstoornis heeft?

In onze training leren we jou alles over wat persoonlijkheidsstoornissen zijn en hoe je ze kunt herkennen? Welke behandelingen werken en hoe kun je het best een contact aangaan met iemand met een persoonlijkheidsstoornis? In deze training ga je samen met onze specialist aan de slag met jouw vragen en casussen uit de praktijk. Je krijgt praktische tips en handvatten voor zowel de herkenning als begeleiding van persoonlijkheidsstoornissen.

In een korte maar krachtige en praktische training maak je kennis met de meest voorkomende persoonlijkheidsstoornissen. Tijdens het 1e dagdeel krijgt u een aantal theoretische concepten mee, na de middag gaat u aan de slag met enkele casussen en rollenspellen.

Accreditatie bij LV POH-GGZ, Registerplein, Verpleegkundig Specialisten Register, Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals en SKJ

Organisatie: De Viersprong Academy
Datum: 13 maart 2019, Golden Tulip Hotel Breda

Meer informatie en inschrijven:
Training Persoonlijkheidsstoornissen bij volwassenen
https://www.deviersprongacademy.nl/trainingen/training-persoonlijkheidsstoornissen/

Training Persoonlijkheidsstoornissen bij adolescenten
https://www.deviersprongacademy.nl/trainingen/training-persoonlijkheidsstoornissen-bij-adolescenten/


MentesMe‘Geef je praktijkondersteuner eens de tijd!’
iGROW WORKSHOP (7 PE punten)
Eindhoven

Praktijkondersteuners van huisartsen binnen de geestelijke gezondheidszorg hebben veelal te weinig tijd om patiënten de aandacht te geven die ze verdienen. Een groot aantal praktijkondersteuners ervaren problemen met de behandeltijd, die over het algemeen als te kort wordt beschouwd. Iedere patiënt heeft het recht op voldoende tijd en attentie van een praktijkondersteuner. In de realiteit blijkt dit echter dus niet altijd mogelijk. Aan de praktijkondersteuner om zo efficiënt mogelijk om te gaan met de tijd die voor een behandeltraject beschikbaar is.

Offline en online combineren
MentesMe is een onderneming die in staat is geweest een online mentoring platform te ontwikkelen genaamd Metro. Middels dit platform wordt een match gevormd tussen mensen met een bepaalde ontwikkelbehoefte en mensen die op dat gebied ontwikkeling kunnen bieden. Nadat er een match heeft plaatsgevonden kunnen vraag en aanbod, zoals patiënt en praktijkondersteuner, samen een traject starten. Dit traject wordt ondersteund door het online geïntegreerde iGROW coaching model.

MentesMe denkt dat het Metro mentoring platform met het bijbehorende iGROW model als een waardevolle faciliteit kan functioneren voor elke poh’er. Het platform is mobiel, online en multi-device toegankelijk. De patiënt heeft de keuze waar en wanneer te werken aan persoonlijke groei. De chatfunctie zorgt voor constante coaching tijdens het doorlopen van het iGROW programma. En omdat de voortgang van het iGROW traject mobiel beschikbaar is, heeft de patiënt meer structuur en overzicht in eigen handelen en behandeling. Daarbij is er vanuit de praktijkondersteuner een sterke behoefte aan overleg met de huisarts. Binnen Metro is het mogelijk om een derde partij toe te wijzen aan het iGROW traject. Deze derde partij, bijvoorbeeld de huisarts, kan zo alle voortgang op de voet volgen en de poh’er optimaal ondersteunen.

Kennis maken met het iGROW programma en het Metro mentoring platform?

Op zaterdag 12 januari geven Daniël Vollenberg en Gerard Dekkers een workshop iGROW.
Kijk voor meer informatie op www.mentes.me/poh-ggz, bel gerust naar 0651998920 of stuur een mail naar support@mentes.me (Max. 16 pers.)

De kosten zijn €99,- (excl. btw)


  • 1-daagse iGROW / Metro mentoring platform WORKSHOP

  • 1 jaar lang gratis toegang tot 2 domeinen op het Metro mentoring platform

  • 7 permanente educatie punten

  • sociale communicatie stijlen scan t.w.v. €100,-

  • de mogelijkheid om patiënten weer de tijd en aandacht te geven die ze verdienen


MatriXmethode


Training angsten, trauma’s en emoties verwerken met de MatriXmethode


Aan veel ervaringen die we in de loop van ons leven opdoen is een emotie verbonden. Vaak is deze emoties positief, maar als het een negatieve emotie is, hebben we er last van. Vooral als iets soortgelijks zich voor doet. De angst voor herhaling wordt steeds groter.

Vaak willen mensen niet over hun problemen praten, maar willen ze wel van het vervelende gevoel af. Samen kijken we naar de beleving van het probleem in zien, horen, voelen, denken. Hier gaan we mee aan de slag. De beleving van de persoon staat centraal en dus werkt het zeer effectief voor zeer veel hulpvragen. Een aantal voorbeelden: PTSS, trauma, angsten, adhd, autisme, slaapproblemen, burn-out, stress, eenzaamheid, verdriet en rouw, agressie, pdd-nos, depressie, etc

Met de MatriXmethode wordt negatieve emotionele beleving geneutraliseerd. Je leert gerichte MatriXvragen te stellen waardoor je hulpvrager inzicht krijgt in de blokkerende strategieën en hoe hij ze met de eigen beleving kan oplossen, zodat hij er nooit meer last van heeft. Zelfs zonder de inhoud te hoeven vertellen.

Dit deel van de methode moet uiterst zorgvuldig worden toegepast. De hulpvrager bepaalt zelf hoe hij het hebben wil en kan het in de toekomst ook zelf toepassen.

De MatriXmethode werkt effectief en praktisch aan een oplossing in plaats van eindeloos op zoek gaan naar de oorzaak van het probleem. Dat werkt bij de meest uiteenlopende problemen: volle hoofden, leerproblemen, angsten, trauma’s en andere mentale problemen.

Tijdens deze 1 daagse training leren de deelnemers:

- het MatriXemotiemodel
- de MatriXvragen bij het zien, horen, voelen en denken
- het toepassen van de MatriXvragen bij mentale blokkades
- het belang van uit de inhoud blijven, goede focus en aansluiten bij de ander
- EEN ENORM KRACHTIGE GESPREKSTECHNIEK WAARMEE JE MENTALE BLOKKADES KUNT OPLOSSEN.

Deze dag zal je leven voorgoed veranderen. Het lijkt een simpele formule, maar als je hem met de juiste zorgvuldigheid leert uitvoeren gaat hij het leven van jou en de mensen die je ermee helpt voorgoed veranderen.

De gehele MatriXmethode bestaat uit 5 opleidingsdagen. Dit is slechts een onderdeel. Je leert de basis van de MatriXvragen.

De kosten voor deze dagtraining zijn 350 € btwvrij en de training is geaccrediteerd door de SKJ.

Klik hier voor de link naar de 1 daagse training

https://linkpay.nl/bewegenaanzee/1-daagse-eq


12 april 2019 Symposium: Huisarts en POH-GGZ: Samen sterker!

12 april 2019, Ede

Met enthousiasme en trots kondigen we de derde editie aan van het succesvolle PsyHAG symposium ‘Huisarts en POH-GGZ: Samen Sterker’. Het enige landelijke symposium georganiseerd door en voor huisartsen en POH’s GGZ. We nodigen u dan ook allen van harte uit om als huisarts en POH-GGZ samen naar deze leerzame dag te komen, u te laten inspireren met als doel bepakt en bezakt met een rugzak vol ideeën en praktische tips weer samen huiswaarts te keren en aan de slag te gaan in de praktijk.

Thema en keynote
In deze editie staat het verhaal van de patiënt centraal. Daarbij komen thema’s als klacht en context gericht werken, normaliseren, accepteren en waardevol leven aan bod. Kom uw kennis en vaardigheden vergroten. Laat u inspireren door ervaringsdeskundigen, vakbekwame workshopleiders en onze keynote speaker prof.dr. Ernst Bohlmeijer, hoogleraar, psycholoog en auteur van succesvolle boeken als Voluit Leven en het Handboek positieve psychologie.

Workshops en masterclasses
Na het plenaire gedeelte en de koffie kunt u een keuze maken uit zeven interessante workshops over: autisme, zorgwekkende zorgmijders, licht verstandelijke beperking, ongewenste kinderloosheid, het KOP-model, juridische aspecten voor huisarts en POH-GGZ en over samenwerking tussen huisarts en POH-GGZ. Zie de PDF getiteld Uitgebreid programma in de rechterkolom van deze webpagina.

In de middag gaan we de diepte in en kunt u kiezen uit een zevental masterclasses: verslaving en CGT, KOPP-kinderen, de lastige patiënt en overdracht-tegenoverdracht, persoonlijke ontwikkeling en ACT, EPA en de zorgketen, communicatie en Transactionele Analyse en tot slot ernstige somatiek en psychische klachten.

Datum 12 april 2019
Locatie ReeHorst
Plaats   Ede
Accreditatie
Accreditatie wordt voor 6 punten aangevraagd voor huisartsen en POH-GGZ (Kwaliteitsregister V&V, NVvPO en LV POH-GGZ)

Inschrijfgeld
Het inschrijfgeld bedraagt:

Huisarts                              € 310,-
POH-GGZ                           € 235,-
Huisarts i.o.                        € 235,-
Overige belangstellenden € 310,-

Doelgroep
Huisartsen en POH-GGZ, huisartsen i.o. en overige belangstellenden. Zie voor meer informatie over dit symposium door PsyHAG en het inschrijven: website