POH-GGZ

Cursus Socratisch motiveren


Meer informatie over de cursus vind u op onze website, zie de volgende link:

ONLINE Socratisch motiveren, 24 november 2020

Cursus Socratisch motiveren

Gedurende deze eendaagse cursus wordt er aan de hand van praktijkvoorbeelden een duidelijk stappenplan en een werkschema gepresenteerd waarmee je socratisch motiveren kunt toepassen bij ‘lastige’ cliënten.

Inhoud

‘Motiveren’ is vaak een wolf in schaapskleren. Het klinkt mooi, maar in de praktijk komt ‘motiveren’ meestal neer op ‘bekeren’. Geen wonder dat veel ‘motiverende gesprekken’ op niets uitlopen. Socratisch motiveren is anders. Het is gebaseerd op de oorspronkelijke betekenis van ‘motivatie’ en gebruikt een introspectieve, niet-wetende werkwijze. Er wordt niet getrokken of geduwd. De therapeut heeft geen ander doel dan het verduidelijken van de motieven van de cliënt en de consequenties die belangrijke anderen daaraan verbinden. Socratisch motiveren is nooit gericht op inhoudelijke verandering maar brengt vastgelopen of hopeloze behandelingen toch in beweging!

Datum: 24 november 2020,
Tijd: 10.00 – 17.00 uur
Locatie: ONLINE

Accreditatie bij: LV POH GGZ (6 punten), NVVA (3 punten), VSR (6 punten), V&V (6 punten), ABAN (6 punten), FGzPt (7 punten), VGCt (6 punten), NVvPO (6 punten), Registerplein (6 punten), NIP (6 punten)