Cursus ‘Slaap: diagnostiek en behandeling van slaapstoornissen’

Meer informatie over de opleiding vindt u op onze website, zie: https://curecare.nl/cursussen/slaap-diagnostiek-en-behandeling-van-slaapstoornissen-2-december-2019/

 Cursus ‘Slaap: diagnostiek en behandeling van slaapstoornissen’

In deze eendaagse cursus leer je hoe slaap werkt, hoe je slaapstoornissen kunt herkennen en vooral, hoe je ze kunt (mee) behandelen.

Kennis over slaap is bij veel therapeuten, psychologen en (huis)artsen beperkt en in de collegebanken wordt er maar mondjesmaat aandacht besteed aan slaap en slaapstoornissen. In de GGz is de invloed van slaapproblemen op het functioneren van de patiënt en het verloop van de behandeling onderbelicht. 40% van alle Nederlanders slaapt slecht en bij 25% is er sprake van een slaapstoornis. Slaapproblemen gaan in veel gevallen samen met psychische stoornissen zoals depressies en angst en worden vaak als symptoom van de stoornis gezien. Inmiddels blijkt uit meer en meer onderzoek dat slaapproblemen ook (mede)oorzaak zijn van psychische stoornissen – voor depressies is slapeloosheid zelfs de belangrijkste risicofactor. Tijd voor een wake-up call.

Datum:            2 december 2019
Tijd:                 10.00 – 17.00 uur
Locatie:            Cure & Care Development, Arnhem
Accreditatie:   NIP A&O: 6.5 punten, FGzPt: 3 punten, LV POH GGZ: 6 punten, V&V: 6 punten,
VSR: 6 punten en NIP: 6 punten.