5 april 2019 – Kinderen op de sofa – studiedag voor de huisarts en de POH-GGZ

Beste huisarts en praktijkondersteuner GGZ,

Als kinderen last krijgen van psychosociale problemen, kunnen ze daar lang last van blijven houden. Zeker wanneer deze problemen niet goed, of niet op tijd behandeld worden, bepalen ze vaak de verdere levensloop van een kind. Psychische klachten veroorzaken meer moeilijkheden bij het behalen van een diploma en het vinden van een goede baan. Bovendien staat hij of zij somberder in het leven dan leeftijdsgenoten die niet te maken hebben gehad met deze problematiek.

Het is dus ontzettend belangrijk om psychosociale problemen bij kinderen op tijd te herkennen en een goed behandelplan op te zetten om zo de invloed van deze problemen op het verdere leven van het kind zo klein mogelijk te houden. Hierin speelt de huisartsenpraktijk een cruciale rol! Maar omdat kinderen hun problemen heel anders uiten dan volwassenen en de behandeling van een kind met deze problemen vaak verschilt van die van volwassenen met psychische klachten, vergt dit wel de nodige kennis en expertise van degene die het kind behandelt.

Om deze reden organiseren wij op vrijdag 5 april 2019 een nieuwe editie van ‘Op de sofa van de huisarts en POH-GGZ’, die geheel in het teken staat van psychosociale problemen bij kinderen. We gaan het hebben over depressieve jongeren, over kinderen met faalangst, over spanningsklachten en onhandelbaar gedrag. Ook de begeleiding van kinderen met ADHD in de huisartspraktijk komt aan bod.

U bent van harte welkom.

Met vriendelijke groet,
Steven Korteling, cursusmanager Mark Two Academy

Datum: 

Vrijdag 5 april 2019

Locatie:

Postillion Utrecht Bunnik

Doelgroep:

Deze nascholing is bedoeld voor huisartsen, praktijkondersteuners-GGZ en andere zorgprofessionals die zich (in de eerste lijn) bezig houden met psychologische zorg.

Accreditatie:

Wordt aangevraagd voor 5 uur bij:

KNMG (cluster 1) voor huisartsen.
Landelijke Vereniging POH-GGZ
Verpleegkundig Specialisten Register (cluster GGZ) Kwaliteitsregister V&V voor Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundigen

Kosten:

De kosten voor deelname bedragen €215,- per persoon. Dit bedrag is inclusief consumpties, lunch en cursusmateriaal. Mark Two is als geregistreerde instelling voor kort beroepsonderwijs vrijgesteld van BTW.

Keuzesessies (kies 4 uit 7):

1.Sombere jongeren: dip of depressie?

2. Spanningsklachten: achtergronden en aanpak

3. Omgaan met onzekerheid en faalangst

4. Begeleiding van kinderen met ADHD in de huisartspraktijk

5. Onhandelbaar gedrag: normaal of abnormaal?

6. Game- en internetverslaving

7. Rouw en verdriet bij kinderen

Zie https://marktwo.nl/nascholingsaanbod/kinderen-op-de-sofa-2019/ voor meer informatie en inschrijven.